29ers med vind i sejlene

I samarbejde med Vedbæk Sejlklub og Kongelig Dansk Sejlklub i Rungsted inviterede Nivå Sejlklub 15. og 16. september til Torm Junior Grand Prix og DM. Weekenden bød på mange spændende sejladser i frisk – til tider MEGET frisk – vind

700 ungdomssejlere, deres hjælpere (heraf mange ivrige og ambitiøse forældre) og masser af frivillige var i weekenden i gang fra tidlig morgen, hvor næsten alle ungdomsjolletyper var repræsenteret. Ud for både Vedbæk, Rungsted og Nivå var vandet fyldt af sejl i forskellige størrelser, former og farver – et forunderligt skue i skønt efterårsvejr.

29ers i Nivå
Nivå Sejlklub lagde vand til 29erne og mange af klubbens sejlere og windsurfere havde sagt ja til at hjælpe til som frivillige. Jeg selv fik fornøjelsen af at drøne rundt i en gummibåd og agere stafetbåd i et par timer.

Iført våddragt og sejlerjakke hoppede jeg direkte fra et windsurfbræt over i en gummibåd sejlet af en meget travl formand for Nivå Bådelaugs windsurfklub, Steen Buck. Pludselig befandt jeg mig alene ombord på båden, da Steen skulle ind og agere stævneleder.

Jeg har efterhånden sejlet i klubbens gummibåde flere gange, men som oftest sammen med andre. Så det var med lidt “bæven”, at jeg gav båden gas og i frisk vind og pænt høje bølger drønede afsted mod dommerbåden langt ude på Øresund med kaffe og friske sandwiches til et sultent dommerteam.

Elitesejlere og vandbærere
I en af vores mange lokalaviser havde jeg et par dage forinden læst, at flere af de deltagende sejlere allerede nu træner målbevidst mod at kvalificere sig til OL 2016 i Brasilien. Det var da også en fornøjelse at se de unge sejlere boltre sig på vandet.

Hurtigt kunne man dog se, at en lille gruppe både var klart bedre end de øvrige deltagere. Flere både havde store problemer i den stærke blæst og de mange følgebåde havde travlt med at hjælpe kæntrede både med at komme på ret køl.

Alt i alt igen et vellykket stævne i Nivå Sejlklub regi. Det har helt sikkert været en flok godt brugte sejlere, der er kommet hjem søndag aften. Masser af vind, sol og hyggeligt samvær … og måske et par kommende OL guldvindere, der har fået et par træningstimer under huden.

Lidt melankoli over en tabt sejlerkarriere
Når jeg er til den slags arrangementer oplever jeg tit en stille ærgrelse a la “Æv, det kunne have været mig“. Men jeg blev først i en moden alder introduceret til sejlsporten af min søde kone.

En af vores første dates var ombord på en af Mærsk Sejlklubs både, hvor min kone var skipper. Jeg fik blot at vide, at jeg bare skulle holde mig i ro og ikke være til besvær … en uge efter var jeg startet i Hellerup Sejlklub og på vej mod duelighedsbevis med mere.

Det er nu år tilbage, og siden har jeg haft masser af fantastiske sejlsportsoplevelser, men de sidste par år er jeg blevet en fast bestanddel af vores lokale windsurfklub. Jeg elsker det, og kan kun anbefale det til andre, der holder af sport, natur, fart og oven i købet i selskab med en masse behagelige mennesker, som har den samme interesse.

Der diskuteres taktik

Link:
Nivaa Baadelaug Windsurfklub

 

This entry was posted in Sport and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *