Young Guns i Nivå Bugt

I frisk vind og smukt sensommervejr var Nivå Bådelaug Windsurf igen vært for en af de såkaldte Young Gun sejladser i Danmark den 25. august og atter en gang blev stævnet afviklet til stor glæde for både medvirkende og tilskuere

Det er lørdag morgen og pladsen foran NB Windsurf er fuld af unge mennesker af begge køn i alderen 8 til 16 år alle i gang med at rigge udstyr til – et par forældre hjælper deres poder og klubbens formand Steen Buck Hansen driller godmodigt et par ungersvende.

En af klubbens instruktører og far til to af klubbens unge kvindelige talenter, René Schaloffsky dirigerer rundt med et par hjælpere. René er ansvarlig for dagens arrangement og han er glad for vejret – sol og vind, perfekte forhold for stævnet.

Spændingen stiger, der bliver kaldt til skippermøde, og så går de første starter. Niveauet er blandet men alle har det sjovt. Renés datter Natascha stryger i mål som en stolt vinder og bliver hilst af sin lillesøster Isabella med et “high five” og et “Hvor er det sejt, du var langt foran Noah .. “. En anden af klubbens unge talenter Oliver kommer også først i mål og det er svært at se, hvem der er mest stolt – Oliver selv eller far Martin.

Et par forældre fra windsurfklubber i Ålsgårde og Frederiksund er tydeligvis begejstrede for stævnets afvikling – ikke mindst da grillen bliver tændt og duften af stegte pølser bliver stærk.

Grillen tændes NB Windsurf style

Om Young Gun
Young Gun begrebet stammer oprindelig – som meget andet – fra USA. Det dækker over et koncept, hvor man ønsker at tiltrække børn og unge, og hvor deltagerne under ordnede forhold kan få en introduktion til at konkurrere med jævnaldrende og deltagere på samme niveau.

I Danmark omfatter Young Cup 2012 seks konkurrencer gennem sommeren i henholdsvis Juelsminde, Venø, Kolding, Middelfart, Fur og med sidste stævne i Nivå. Fællesnævneren for Young Gun er “Den Gode Oplevelse”.

Young Cup stævnerne arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Brætsejler Union (DBO) og de enkelte klubber.

Om windsurfing
At finde “sin sport” er lidt som at “komme hjem”. Jeg har hele mit liv gerne ville lære at windsurfe – altså sådan rigtigt, og da jeg for få år siden flyttede til Humlebæk, så var der ikke langt fra tanke til handling – og i dag er jeg er et glad og aktivt medlem af Nivå Bådelaug Windsurfklub, jeg har eget udstyr og efterhånden blevet ganske “habil” – når jeg selv skal sige det.

Et er sikkert – første gang man oplever at plane med en windsurfer i fladt vand, så er man “solgt” til sporten. For mig er eneste minus en konstant rastløshed, når vinden begynder at rasle i trætoppene – typisk efterfulgt af et sæt hundeøjne og et bedende “er det ok …” til min søde kone. Ofte får jeg et ja 🙂

Lidt om Nivaa Bådelaugs Windsurfklub
Nivaa Bådelaugs Windsurfklub er en aktiv klub med flere end 200 medlemmer i alderen 10 år og opefter. Medlemmerne tæller et bredt spektrum af begyndere som øvede.

Klubben tilbyder undervisning, hvor interesserede kan lære at surfe under trygge forhold og vejledning af klubbens instruktører.

Der er faste undervisningsdage tirsdag, onsdag, torsdag (1800-2000) og lørdag (0900-1100). Hver søndag er der fra 1000-1200 “Sikker surf”, hvor der altid vil være instruktører til stede.

Mod et mindre gebyr kan klubbens udstyr lånes.

Klubben afholder de årlige klubmesterskaber som afslutning på sæsonen og arrangerer en fælles klubtur i efterårsferien til Klitmøller.

NB – KLUBMESTERSKAB FINDER STED DEN 22.09.12!!

Klubben har de sidste par år været vært for forskellige stævner, blandt andre VM i Kona 2011.

Klubformanden himself

For mere information tjek de viste links her på siden eller kontakt formand Steen Buch Hansen -tlf.: 40360101, email: surfer@nivaabaadelaug.dk.

Links:
Nivaa Baadelaug Windsurf
Nivaa Baadelaugs Windsurf på Facebook
Om Young Gun Cup

 

This entry was posted in Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *