Impulsfodbold og 75 års jubilæum i Humlebæk Boldklub

SMS er fantastisk – “Skal vi løbe i aften” (fra mig), “Spiller fodbold om 15 min. – kom med!” var svaret fra min gode løbebuddy Kim – 2 minutter før lovet godnatlæsning for min datter. Det blev halvanden sides speedlæsning af Rapunzel (version Barbie), et hastigt “Er det ok …” til min søde kone, og så ellers afsted iført løbeshorts, t-shirt (den hvide i bomuld) og løbesko …

Ondt i ben, knæ, baller, ryg, nakke og andre steder, et par hudafskrabninger, stadig en vag irritation fra et par brændeælder, der skulle forceres på jagt efter bolden i et fjernt budskads og en hvid bomulds t-shirt, der aldrig bliver hvid igen (lesson learned) – det er status nu et halvt døgn efter end of game.

Mit hold tabte, men jeg fik scoret et mål og gjorde det vist ok i min “debut” – trods løbesko (de andre spillede naturligvis i fodboldstøvler), det var sindsygt hårdt og beliggenheden kunne ikke være bedre – på græsplænen oven for Bjerre Strand bag Humlebæk Tennisklub og så en smuk sensommeraften i lummervarme.

Holdet spiller hver tirsdag aften samme sted og består af række familiefædre i alderen 35+. En fra holdet kender jeg rigtig godt fra vores lokale børnehave – hyggeligt, og sådan er det jo i vores lille smørhul, man møder altid folk man kender i anden sammenhæng.

Humlebæk Boldklub – en aktiv klub med 75 år på bagen
Med fodbold har jeg det nok som mange andre – det går da meget godt på græsplænen derhjemme, jeg synes det er fantastisk og sjovt at spille lidt bold med gode venner og har egentlig ofte tænkt “hvor svært kan det være”. Og naturligvis er det “svært” og kræver træning, træning og mere træning, hvis man vil være god – og træning det kan man få masser af i Humlebæk Boldklub.

Efter fire år som “Humlebækker” var det først for et par uger siden, at jeg første gang kom forbi Humlebæk Boldklubs anlæg – imponerende. Et lækkert – og stort – anlæg med både kunst- og naturgræsbaner og et hyggeligt klubhus, hvor juniorer som seniorer kan nyde deres sport.

Den 7. maj 2012 havde klubben eksisteret i 75 år, og 11. august blev jubilæet fejret med jubilæumsturnering – Nordea Cup, opvisningskampe, jubilæumstaler ved borgmesteren og formanden for Idræt og Erhverv og stor fest om aftenen for klubbens medlemmer og støtter. Af borgmesteren fik klubben overrakt en check på 7.500 kroner.

Dumme gymnastiklærere og mit eget forhold til fodbold
Sandt at sige har fodbold aldrig været “min sport” – af flere årsager.  Jeg synes det er fantastisk at se de bedste hold i Champions League, jeg ser finalekampene til VM og EM, jeg er TOTALT ligeglad med resultaterne fra et middelmådigt dansk hold (undskyld, undskyld, undskyld), jeg synes det er forrygende at se ekvilibrister som Ronaldo og Messi, og synger (og danser) gerne med, når min datter på fem år ser Michel Telos Ai Se Eu Ti Pego på YouTube (tjek også lige det sidste brasilienske stjerneskud Neymar).

Jeg ELSKER sport og dyrker det meget, men det er ved gud ikke takket være min barndoms gymnastiklærer Poulsen med griseøjnene og den lyserøde hud – deraf øgenavnet “grisen” (tag den Polle-dreng). Poulsen var af den overbevisning, at sommersæsonen (i grove træk) var helliget fodbold, vintersæsonen basketball.

Poulsen valg af hold foregik efter devisen bedste spiller i de to klasser vælger hold, og jeg har prøvet at stå som en af de sidste (igen uden fodboldstøvler) sammen med lille Anders og Bo med pomadehåret, der gik til ridning (føj), og så høre den der “i kan godt få ham” (slag til dig, Poulsen – og andre gymnastiklærere, der stadig måtte vælge modellen).

Næste gang med støvler
Som nævnt er min krop ganske øm og brugt, det bliver med garanti værre i morgen og i overmorgen. Et par stykker af os sluttede kampen af med havbad neden for fodboldbanen ved Bjerre Strand, skønt, skønt – trods . Glemte jeg at sige, at jeg står klar på næste tirsdag (hvis jeg da får tilbuddet) – og ganske givet efter at have været nede hos de rare folk i Humle Sport og have investeret i et par fodboldstøvler – for udstyret skal man sgunte gå ned på.

Links:
Humlebæk Boldklubs hjemmeside

Adresse:
Humlebæk Boldklub
Nederste Torpenvej 6
3050 Humlebæk
Tlf.: 49 19 21 87

Her finder du Humlebæk Boldklub:

 

This entry was posted in Leg og fritid, Sport and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *