Roning tæt på verdenskunst

Næste gang du besøger Louisiana, så kig over mod Hven, buk let i nakken og ret blikket 45 grader ned. Så kigger du lige ned på en af landets bedst beliggende roklubber, Humlebæk Roklub. Her nyder en broget flok klubmedlemmer deres sport i vidunderlige omgivelser

Første gang jeg rigtigt opdagede Humlebæk Roklub var en oktober morgen i 2011. Ungerne var afleveret i institution, og jeg ville lige køre en tur forbi Humlebæk Havn og ”kigge”. Ikke en vind rørte sig, vandet lå spejlblankt og guldglinsende under en trods det begyndende efterår stadig magtfuld sol, træerne var i fuld efterårspragt og alt stod knivskarpt – kort sagt en morgen af de sjældne.

Ved roklubben faldt jeg i snak med tre ældre kvinder, der var ved at trække deres robåd på land efter en morgentur på Øresund. De tre strålede af røde kinder, livsglæde og ditto kvalitet. Jeg blev budt på kaffe, fik en grundig introduktion til klubben og følte mig igen så fantastisk priviligeret over at bo i Humlebæk.

Om klubben
Mine tre nye veninder fortalte, at klubbens medlemmer har adgang til et bredt udvalg af forskellige slags robåde – singlescullere, dobbeltscullere, indriggere, udriggere, med flere. Klubben blev startet i 1959 og har i dag cirka 110 aktive og 35 passive medlemmer.
Klubben har opholdsrum, baderum, en fantastisk terrasse og meget mere. Der bliver lagt væk på det sociale klubliv og grillen tændes ofte på varme sommeraftener.

Medlemsskab af klubben kan søges via klubbens hjemmeside.

Når sæsonen slutter
Når dagene kortes og temperaturen falder, betyder ikke det overraskende, at aktivitetsniveauet følger trop. Men flere medlemmer bruger gennem vinteren klubbens træningsfaciliteter, inklusive de såkaldte ergometer-både. I godt vejr bliver de store træningsmaskiner båret ud på terrassen og ikke sjældent bliver en træningssession afsluttet med et bad i det nu kolde Øresund.

Roning og juniorerne
Klubben nedsatte i februar 2012 et ungdomsudvalg, da man synes, at det er vigtigt, at klubben rummer alle aldre og fordi ”rosporten har en masse værdier i både motion og samvær,som også unge kan have stor glæde af”. Klubben har blandt andet inviteret 60 elever fra Humlebæk Skole til ergometerræs for at udbrede kendskabet til rosporten.

 

 

 

 

 

Mere info om Humlebæk Roklub
Du finder mere info om Humlebæk RoKlub på www.humlebaekroklub.dk eller ved at kontakte klubbens formand Christian Probst.

Adresse:
Humlebæk Roklub
Havnevej 9, 3050 Humlebæk
Tlf.: 49 19 21 70

Relaterede links:
Forening for Dansk Rosport

This entry was posted in Sport and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *